No SSO cookie
___

10 dolog, amit nem tudtál a barackról

Szerző:

  • Az őszibarackot joggal nevezhetnénk a magyarok kedvenc nyári gyümölcsének. Júniustól szeptemberig, szinte az ország egész területén megterem. Népszerűsége ellenére azonban kevesen tudják, hogy az egészségre is kedvezően hat, sőt, még a kozmetikai iparban is egyre gyakrabban hasznosítják.

  • Az őszibarack lédús húsában A-, B-, C-vitamin, magnézium, foszfor és kalcium is található. Továbbá boron és kálium tartalma is magas, amely a csontok és az izmok állapotáért felelős. Bár az őszibarackból szívesen készítenek befőttet és kompótot, mégis frissen érdemes a legtöbbet elfogyasztani belőle, hiszen a benne található vitaminok így érvényesülnek a legjobban.

     

    Az őszibarack 10 jótékony hatásai

    1. A nyugalom gyümölcsének is nevezik, ugyanis remek stressz oldó hatása van.
    2. Szabályozza a vérnyomást és segíti a szívizmok munkáját.
    3. Természetes gyulladáscsökkentő hatása van.
    4. A málnához hasonlóan az őszibaracknak is van vágyfokozó hatása.
    5. Az emésztési rendellenességeknél is sikeresen alkalmazható, gyomorerősítő, étvágyjavító és tápláló.
    6. Antioxidáns tartalmát és hidratáló hatását a kozmetika iparban is előszeretettel alkalmazzák.
    7. Vízhajtó, hashajtó hatású és könnyen emészthető, lúgos típusú gyümölcs.
    8. Tisztítja a veséket és a hólyagot, valamint az A- és C-vitamin tartalma révén a bőrt, a vért és a tüdőt is.
    9. Rendszeres fogyasztása csökkenti a hajhullást és a fejbőr gyulladt állapotát.
    10. Az őszibarack szelént is tartalmaz, melyet rákellenes anyagként tartanak számon.

     

    Szerző: Tóth Niki

Kapcsolódó cikkek

------
 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Cikk hozzáadása

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció