No SSO cookie
___

Méz torokfájás és impotencia ellen

Szerző:

 • Azon kívül, hogy a méz édesítőszer és rendkívül jó gyógymód meghűlés esetén, azt is érdemes tudni, hogy a bőrödre, a hajadra is kenheted, sőt, vágyfokozóként is használhatod.

 • A méz a karrierjét valamikor több ezer évvel ezelőtt kezdte, és mindmáig az egyik legtermészetesebb gyógymódunk ez az édes nedű. Kúraszerű alkalmazása mind külsőleg, mind belsőleg nagymértékben hozzájárul egészségünk visszanyeréséhez, vagy annak pusztán megtartásához is! Lássuk, milyen esetekben kamatoztathatjuk a méz jótékony hatását!


  Benne minden jó

  A méz legnagyobb százalékban tartalmazott vegyületei a szénhidrátok, melyek egyszerű cukrok (glükóz és fruktóz). Emellett található benne víz, megannyi ásványi anyag, vitamin és enzim! Fellelhető benne – a teljesség igénye nélkül – vas, kalcium, kálium, magnézium, foszfor és nátrium, valamint a következő vitaminok: B1, B2, B3, B5, B6, A, C, D és E-vitamin!

  A méznek ma már több száz fajtája ismeretes, melyek közül több hungarikumnak minősül. Ilyen például az akácméz, melyet valószínűleg minden hazánkban élő jól ismer és már ízlelt is! A méz egyik természetes velejárója az ikrásodás, más néven kristályosodás, mely során a magas cukor tartalom kristályos alakzatba csúcsosodik, a folyamatot 40-45°-os vízben való melegítés során visszafordíthatjuk! Bár vitamin tartalma nem oly magas, mint egy-egy frissen szüretelt gyümölcsé vagy zöldségé, sajátossága, hogy az idő elteltével - a zöldségfélékkel ellentétben - nem veszíti el tápanyagtartalmát, tehát megfelelő környezetben több évig is tárolhatjuk azt!

   

  Melyik méz mire jó?

  Az egyik legősibb természet adta gyógymódnak számít a méz! Az alábbi esetekben naponta többször alkalmazva javulást érhetünk el egészségügyi állapotunk terén!

   

  Alkalmas:

  • köhögés csillapítására - akácméz
  • keringési zavarok mérséklésére - galagonyaméz
  • a gyomor- és bélfertőtlenítésére - kakukkfűméz
  • vese- és hólyagbántalmakra - kutyatejméz
  • fizikai kimerültség csillapítására - rozmaringméz
  • görcsoldásra, lázcsillapításra - hársméz
  • nőgyógyászati megbetegedések csillapítására - gesztenyeméz
  • méregtelenítésre - medvehagyma méz
  • vérnyomás szabályozásra - selyemkóróméz
  • gyomorsav túltengés szabályozására - repceméz
  • fájdalomcsillapításra - mentaméz

  A felsoroltak mellett alkalmazható orrdugulás, szemgyulladás és égési sérülések esetén, valamint a problémás bőr kezelésére, bőrradírozásra és hajkondicionálásra is! Tehát nem csak fogyasztása során fejti ki jótékony hatását, hanem külsőleg akár pakolásként alkalmazva is!

  Süteményekhez adagolva tartósabbá, kellemesebb állagúvá tehetjük azokat, míg sütés-főzés esetén harmonikusabb ízvilágot és ropogósabb sülteket készíthetünk!

   

  Impotencia ellen

  Nem csak a méz erejében hittek a régi korok szülöttei, de egyéb méhészeti termékek afrodisztikus hatásában is. A lépből készült főzetet meddőség és impotencia ellen alkalmazták, a méhviasz a potencianövelés elősegítését eredményezte, a méhpempő pedig a nemi lankadtság ellenszerének minősült mindkét nem esetén, a frigiditásra hatalmas csapást mérő csodaszerként tartották számon.

  A kutatók szerint önmagában már az segítséget nyújthat e termékek fogyasztása során, ha maradéktalanul bízunk hatékonyságukban, így valóban eredményezhetnek pozitív változást, kézzelfogható bizonyítékkal ugyanis még nem rendelkezik az orvostudomány e téren.

  Az a tény azonban kétségtelen, hogy a cikkek fogyasztása nagy mértékű energiát szabadít fel, ami a test élénkülését és így akár a nemi vágyak erőteljesebb megélését is eredményezi.

  A méz - sokrétű jótékony hatásának ellenére - rendszeres fogyasztása bizonyos állapotokban nem ajánlott, így kúraszerű alkalmazása előtt minden esetben konzultálj háziorvosoddal!

   

  A szerelem és a méz

  A méz már a régi idők szülöttei számára is fontos eszköz volt az emberi kapcsolatok kialakításában és szorosabbra fűzésében. A római fürdőkben például az ismerkedni vágyók mézes vizet küldtek a kiszemeltjüknek, az illetőnek csak el kellett fogadnia a küldeményt. Ezzel az egyszerű gesztussal jelezte, hogy nincs ellenére az udvarlás!

  A Távol-Keleten gyakorta a gátlásosnak minősülő újdonsült férjet méz alapú nászborral itatták, mely nem csak szemérmes természetét küzdötte le, de vágyait is mindinkább fokozta.

  Indiában leginkább a méz külsődleges használatát részesítették előnyben, gyakorinak számított a mézes masszázs, gyakran a nemi szerveket kényeztették ily módon, így előidézve a nemi élénkülést. Ma már bizonyított tény, hogy a mézkenőcs növeli a helyi vérkeringést, így valóban segíthet a nemi aktivitás növelésében.

  Az ősidőkben Babilonban a frissen házasult felek között hagyomány volt a nászt követő éjjeleken mézsört inni. A mézsör tulajdonképpen méz és víz keverékéből erjesztett alkoholos ital. Használói biztosak voltak abban, hogy fogyasztása nem csak a vágyakat, de a termékenységet is fokozza. Hosszas heteken át fogyasztották a készítményt, talán innen is eredeztethető a mézes hetek kifejezés. ;)

  Szerző: Papp Dia


  Mézes receptekért KATT IDE!

Kapcsolódó cikkek

------
 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Cikk hozzáadása

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció