No SSO cookie
___

Hamarosan kinyílik az édesség birodalmának kapuja – Édes Napok csokoládé- és édességfesztivál

Szerző:

 • Szerencsére idén is lesz lehetőségünk megkóstolni a legkülönlegesebb hazai és külföldi finomságokat. Szeptember 20-án nyit az Édes Napok csokoládé- és édességfesztivál a Budai Várban, ahol belekóstolhatunk a csokoládékészítésbe és ízlelgethetjük a már kész termékeket kellemes zenei kíséretében.

 • A tavalyi fesztivál szakmai és közönségsikert is aratott. Az előzetes jelentkezések száma és az igények alapján, valamint a látogatók komfortosabb kiszolgálása érdekében idén lényegesen nagyobb területen lesz lehetőségünka csokoládékóstolásra.

  Az Édes Napok a szakma rangos hazai seregszemléje, amelyen az érdeklődők megismerkedhetnek a jelentős magyar csokoládé- és édességmanufaktúrákkal, a legjobb kereskedőkkel, valamint az ismert hazai és világmárkákkal is.

  A 2012-es fesztivál 4 naposra bővül. Az első, a csütörtöki, nyílt szakmai nap lesz, melyen a Magyar Édességgyártók Szövetsége a 20. születésnapját ünnepli, így ennek okán a látogatók is kedvezményes árú belépőjeggyel léphetnek be.

  Kellemes zene, borbár és szakmai előadások  - Édes Napok programja

  A tavalyi rendezvényen előadó Sarah J. Evans  után idén is egy nemzetközileg elismert szaktekintély, Chloé Doutre-Roussel lesz a díszvendég, aki a  Fortnum & Mason Háznak, az egyik legkomolyabb londoni kereskedőháznak a szakértője, és saját csokoládémárkát is létrehozott. Emellett tanít, kurzusokat tart, szakmai konferenciákat szervez, és szakértelmének köszönhetően több helyen publikál.

  Egy kis ízelítő...

  • Napközben a szakmai workshopok mellett rendszeresen lesznek kézműves csokoládé- és trüffel készítés alapjait bemutató kurzusok.
  • Szakmai guruk előadásai, neves gyártók, szaktekintélyek részvételével
  • Csokoládészobor készítés - a Nemzeti Galériában csokoládészobrot épít a Callebaut szakmai csapata, melyet akár a helyszínen akár kivetítőn is nyomon követhetünk. Vasárnap este pedig a komplett szobrot egyszerűen felfalja majd a közönség.
  • Cherry Queen Csokoládé Királynő 2012 döntője
  • A Nemzeti Galéria épületében gyermekfoglalkoztató helyszínnel várják a családosokat. És ha már ott vagyunk, betérhetünk a Nemzeti Galéria állandó kiállításaira a rendezvényen belépésre jogosító jeggyel.
  • Délutántól zenei formációk szórakoztatják a közönséget kellemes utcai jazz-zenével
  • Night Chocolate Shopping


  A színvonalas szakmai és családi programok mellett a rendezvény szervezői arra is nagy figyelmet fordítanak, hogy megismertessék a látogatókat az egészséges és tudatos édességfogyasztással. Ennek érdekében toxikológiai előadásokkal valamint fogászati, dietetikai és diabétesz tanácsadással gazdagították programkínálatukat.

  des_napok_09.16-08_98
  Night Chocolate Shopping 2011-ben

   

  Elegáns koktél-, pezsgő- és borbárok várják az alkoholos nedűk kedvelőit a fesztivál több pontján is. Az esték a tavalyihoz hasonlóan a funky, soul, jazzkoncertek, a finom ételek és italok társaságában telnek.

  Részletes program hamarosan!

  Aki ellátogat az Édes Napok csokoládé fesztiválra, Európa egyik legszebb panorámáját csodálhatja meg, miközben a legkiválóbb édességek és italok egy karnyújtásnyira lesznek tőle.

  Közlekedés: Édes Napok autóbuszjárat közlekedik a Clark Ádám tér - Budai Vár - Dózsa György tér - Alagút útvonalon.

  Helyszín: Budapest, Budai Vár

  Időpont: 2012. szeptember 20-24.

   

  csokika

Kapcsolódó cikkek

------
 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Cikk hozzáadása

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció