No SSO cookie
___

Egészséges vacsora - családostul

Szerző:

 • Az egészséges vacsora nem csak arról szól, hogy diétásat eszünk. Egészen más módja is van annak, hogy összehozzuk az egészséges vacsorát. Íme néhány trükk és recept ehhez.

 •  

  Ha a gyermek válogatós, játszik az étellel vagy étkezés közben inkább a tévére figyel, akkor bizony baj van. Sajnos sok szülő szembesül ezzel a problémával, aminek elkerülésére az egyetlen módszer, ha nyugodt körülményeket teremtünk az otthoni közös étkezésekhez.

  Kapcsoljuk ki a tévét, tegyük le az újságot, és inkább teremtsünk közös élményt a család számára a beszélgetéssel fűszerezett étkezés alkalmával. Ne feledjük, hogy a gyermekkorban kialakított táplálkozási szokások, illetve elsajátított ismeretek nagyon meghatározóak a későbbiekre, sokszor az egész felnőtt életre nézve is.

  Meleg és hideg vacsora is lehet

  A vacsora lehet hideg is, meleg is, váltogathatjuk is, hogy két-háromnaponta fűzünk, máskor pedig szendvicseket készítünk krémekkel vagy sajttal, de nyers zöldséget is kínálhatunk könnyű mártogatóssal. A lényeg, hogy a hangsúly itt is a változatosságon legyen. Amikor nincsen sok időnk, de szeretnénk valami különleges vacsorát kínálni, akkor se essünk pánikba

  Tonhalas paradicsomos fehérbab-saláta

  Tonhalas-paradicsomos fehérbab-saláta

  Serpenyős lazac lencsesalátával

  Serpenyős lazac lencsesalátával

   

  Hogyan szokassuk rá a családot az egészséges ételekre?

  Nehézséget okoz átnevelni a gyereket, férjet, anyukát, apóst a teljes értékű gabona, a több zöldség- és gyümölcsfogyasztásra? Az alábbi egyszerű, ám annál hasznosabb tippek segítenek ebben, amelyeket bátran vessünk be egy-egy ebéd vagy vacsora alkalmával!

  • Kínáljunk alternatív gabonaféléket, például bulgurt, kuszkuszt vagy árpát.
  • Ne próbáljuk meg rögtön csak a teljes kiőrlésű gabonákat tenni az asztalra, hanem legyünk fokozatosak: az első pár alkalommal kerüljön ki többféle köret is.
  • Ugyanígy ügyeskedhetünk a szendvicsekkel is: egyik fele legyen fehér, a másik pedig teljes kiőrlésű kenyér.
  • Tegyük színessé a tányért: a főfogásokat tálaljuk szépen, a tányér felén legyen friss kevert saláta, sütőben sült zöldség.

Kapcsolódó cikkek

 • Mit egyen a gyerek?

  Mit egyen a gyerek?

  Az egészséges élet alapjait a gyermekkori megfelelő táplálkozás nagymértékben meghatározza. Az optimális növekedés, fejlődés a kiegyensúlyozott tápanyag- és energiabeviteltől függ, ...

  Olvass tovább!
 • Hogyan sűrítsünk liszt nélkül?

  Hogyan sűrítsünk liszt nélkül?

  A liszt helyettesítése elsőre nem tűnik egyszerűnek, de ha szeretnénk főzelinket egészségesebbé tenni, akkor hanyagolnunk kell a liszt használatát. Vannak azonban olyan ételek, melyeket s ...

  Olvass tovább!
 • A legnagyobb fogyókúratévhitek

  A legnagyobb fogyókúratévhitek

  A fogyókúra egy olyan tévképzet, amellyel sokak szerint le lehet fogyni. Nos, ez önmagában így igaz, a súlyod megtartása viszont már sokkal nehezebb dolog. Ahelyett azonban, hogy a fogyókú ...

  Olvass tovább!
------
 

Szólj hozzá Ötletkonyha.hu felhasználóval!

--

Cikk hozzáadása

Bejelentkezés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Láthatalan a fórumon (Nem jelensz meg az aktív felhasználók listájában)
 
Elfelejtetted a jelszavad?
Regisztráció